Den store Ugandaturen – Dag 1 – Kampala

Sommeren 2019 besøkte jeg Uganda sammen med familien. Vi brukte 10 dager på å reise rundt i landet og fikk en stor dose opplevelser. De fleste lever veldig enkelt, men alle steder vi kom møtte vi blide, vennlige og trivelige mennesker.

Noe av det viktigste jeg opplevde på turen var besøkene på skolene hvor Care 4 Starving Children bidrar. Effekten av enkle og rimelige tiltak er fasinerende og det er grunnen til at jeg vil bidra med noe jeg kan. Dagene vi var på tur skrev vi ned litt om det vi opplevde. Det kan du lese mer om i denne bloggen.

Første dag i Kampala har overgått forventningene. Vi tar del i et samfunn fylt av positivitet og liv. Downtown Kampala en lørdag ettermiddag er hektisk, men det var overraskende god flyt i trafikken. Det yrer av Toyota Hiace-taxier og Boda boda-er over alt. Boda boda er motorsykkeltaxier som brukes av alle og som kjører på kryss og tvers uten å ta hensyn til noen andre.

Det er en opplevelse i seg selv å kjenne på livet som pulserer i sentrum. Et av høydepunktene i dag var besøket i Uganda National Mosque, den største moskeen syd for Sahara. Moskeen som ble åpnet i 2007 er gitt som gave til Uganda fra oberst Gadaffi i Libya. Etter at vi alle sammen var forskriftsmessig kledd sørget guiden Yosuf for en fin rundtur for oss.

Vi bor på et hotell i utkanten av byen som holder god Ugandisk standard, men det hadde nok ikke fått så mange stjerner i Norge. Uansett så er betjeningen superhyggelige og vi er tatt godt i mot.

I morgen skal vi bevege oss ut av storbyen og alle er spente

Badeliv i Kampala