Dag 4 – Road trip tvers gjennom Uganda

Dagen i dag har i all hovedsak vært en transportetappe fra Muchinson Falls i vest via Lira til Mbale helt i øst, rett ved grensen til Kenya. Transportetappe til tross så har dagen vært fullpakket med opplevelser. Vi startet dagen med å havne midt i både giraff- og elefantflokker. Flaks at ingen av elefantene satte seg på Bjørn Kristians Toyota Wish.

En liten historie fra det Uganda vi opplever hele tiden: Vi hadde behov for en toalettstopp og fant en landsens bensinstasjon bestående av to pumper og en betjent på en campingstol under et tre. Men latrine kunne vi få låne, og til tross for primitive forhold var den skinnende ren. Mens vi gjorde vårt bar betjenten frem sin kanne med vann som var båret til stasjonen og fylte en bøtte med vann som vi kunne vaske hendene i. I tillegg fant han stolt frem en boks med vaskepulver så vi fikk såpe. Og betaling, ikke tale om, man tar jo godt i mot gjester. Litt betalt fikk han likevel, men tankevekkende å se hvordan de her nede som har lite er stolte og vil dele det lille de har.

I morgen skal vi ført innom Nilens kilde før vi skal dele ut solcellelykter fra Fremtinds Earth hour prosjekt på en skole nær Kampala

Ganske stor – og veldig nær!