Kjempepopulære sitteunderlag

De siste ukene har jeg strikket og tovet en del sitteunderlag. Jeg håpet jo på at noen ville like og bestille dem, men responsen har virkelig vært over all forventning. Kanskje det er utsiktene til norgesferie i år med turer i skog og mark som gjør at så mange vil ha. Sitteunderlagene er kjekke å ha med i sekken på tur og det er også praktisk å ha med noen i bilen eller båten til en liten stopp underveis.

Uansett, nå strikker jeg det remmer og tøy kan tåle for å lage flere så det kommer en del nye ut i butikken de nærmeste dagene.

Jeg forsøker å lage sett i samme farge eller hvor fargene passer sammen slik at underlagene er fine for familier som skal på tur. Hvis du har noen ønsker om spesielle farger kan du gjerne legge igjen en kommentar til meg.

Det kan hende jeg er litt inhabil, men jeg synes at sitteunderlagene i tovet ull er fine som bursdagspresanger også. Det fine er at de passer som presanger både til barn og voksne.

Heldigvis er det andre som også mener at det er viktig å ha med et godt sitteunderlag på turen. Bare sjekk pakkelisten for dagsturer om sommeren som Den Norske Turistforeningen har laget.

For de av dere som ikke vet hva toving er så kan jeg prøve å forklare det. Toving er en prosess hvor de ferdigstrikkede sitteunderlagene fuktes og bearbeides slik at ullfibrene filtrer seg i hverandre. Da blir det en tett filtmatte av ull som isolerer veldig godt og som er myk og god å sitte på. Jeg bruker vaskemaskin for å tove sitteunderlagene. Da blir de jevnt og fint tovet.

Som alltid går pengene for alt unntatt garnet jeg bruker til skolemat til barn fra slummen i Kampala. Pengene doneres gjennom Care 4 Starving Children.