Maten kommer frem, men krevende forhold

Bjørn Kristian er tilbake i Kampala. Det er godt å høre at hjelpen har kommet vel frem også det siste halvåret. Til tross for nedstenging har de lokalt ansatte i Care 4 sørget for at skolebarna har fått mat.

Jeg synes det var spesielt hyggelig å få tilsendt et helt ferskt bilde av fadderbarnet mitt, Kevin. Til tross for den spesielle tiden har hun det bra og smiler fornøyd. Det er godt å se.

Fadderbarnet Kevin Care4

Men som om ikke det er vanskelig nok med fattigdom og coronastengt så er det mer spetakkel på gang der nede. 14. januar er det valg og bråket er i gang allerede. Utfordreren til den sittende presidenten ble arrestert her om dagen, angivelig fordi smittevernreglene ikke ble overholdt på et valgkamparrangement – og var det hele i gang. I følge de lokale avisene er flere drept og mange skadet i opptøyene som fulgte.

De norske avisene er mest opptatt av det som skjer andre steder enn i Afrika, men VG har fått med seg det som skjer. De har også snakket med Bjørn Kristian som har gitt dem en stemningsrapport. Jeg håper dere er med meg og krysser fingrene for at ting roer seg igjen. Jeg håper virkelig at dette ikke skaper for store problemer med å fortsatt få hjelp frem til barna «våre» i Kampala.