Dag 2 – Til Murchinson falls

En lang, spennende og humpete kjøretur som har tatt oss til Murchinson Falls National Park. Enorme kontraster underveis, men likevel smil og vennlig mottakelse overalt. Har gått i «bushen» og kommet på nært hold av neshorn, stoppet for å slippe bavianer over veien og tatt ferge over Nilen. Siste stopp før middag var en Mojito i poolbaren, noe som er langt utenfor rekkevidde for Ugandere flest.

Den første delen av turen handlet ganske enkelt om at vi måtte komme oss ut av Kampala. Masse trafikk og kø og stadig vekk folk som mer eller mindre klatret inn i bilen for å selge mat og annet som ble til langs veien. Etterhvert kom vi oss ut på landeveien og der var det masse inntrykk underveis. Her så vi jordhytter og mye annet som minnet om et Afrika jeg har sett på fjernsynet.

Besøket i neshornparken var en stor opplevelse. Det er en stor nasjonalpark hvor neshorn går fritt og blir passet på av bevæpnede vakter. Vi ble med på en tur gjennom bushen hvor vi fant en neshornmor med ett barn. Etter litt opplæring i hvordan vi oppfører oss hvis et neshorn angriper kunne vi nærme oss og ta bilder. Stort!

Siste del av turen gikk gjennom Murchinson Falls nasjonalpark til Para lodge som vi bor på. Her var vi nesten alene på veien og så bl.a. masse bavianer og andre dyr langs veien.

  • Tett på
  • Ferge uten svele
  • Alle ombord
  • Shoppingmuligheter underveis
  • Bavian over veien