Dag 7 – Skolebesøk og fadderbarn

Dette har vært en bra dag. To skolebesøk i fattigområdet Kazinga og «hjemme hos» besøk hos fadderbarnet til mamma.


Vi startet dagen med et besøk på skolen hvor Care4 Starving Children finansierer skolegangen for 140 av 160 barn. Fantastisk å se hvordan de bruker rim og rytme for å lære. Treåringene(!) kan lese alle bokstavene når de er ferdig med første år. Læringsfasilitetene er dårlige, men det viktigste av alt er dyktige og engasjerte lærere – og det har denne skolen til gangs. Det gir resultater og skolen rangerer høyt i Uganda.

På denne skolen går også fadderbarna våre, jentene Kevin og Happy. Fint å hilse på og koselig å se at de små gavene vi hadde med ble satt stor pris på.

Vi var også invitert hjem til moren til Happy. Leiligheten består av ett lite rom som nesten er fylt med en smal seng. I tillegg en taburett og plass til noen vannkanner. Men det lille rommet er rent og velstelt. Det de er mest glade for er at de har en dør som kan låses om natten, det er ikke alle her forunt.

Dagens utflukt ble avsluttet på en annen skole hvor forholdene var mye dårligere. Ingen av elevene har strøm hjemme og Kiera, daglig leder for Care 4 i Uganda, hadde funnet denne skolen som et godt egnet sted for utdeling av solcellelykter fra Fremtind. 300 lykter ble delt ut i dag. Alle barna har lovet å passe godt på dem og å gjøre hjemmeleksene sine hver dag. Bruken blir fulgt opp og kontrollert av Care 4. I dag er det mange barn som kommer stolte hjem fra skolen med gaven de fikk fra en Musongo som jobber i et bra selskap i Norge.