Dag 9 – Over ekvator

Dag 9, siste dag i Uganda for denne gang. Idag startet vi med handling på markedet som er downtown Kampala. Her kan man få det meste, enten nytt eller brukt. Jeg kommer hjem med nok noen ugandiske antrekk i kofferten, mens Johanne fikk med seg litt påfyll til krydderhylla. Som alltid er det morsomt å få testet pruteferdighetene, og det gikk slett ikke dårlig. Det Facebook dessverre ikke kan formidle er luktopplevelsene. Svein og jeg er ikke helt enige om det var de råtne grønnsakene eller det råtne kjøttet som var verst, men vi er enige om at ingen av delene fungerte særlig godt som reklame.

Deretter tok vi nok en tur ut i trafikkaoset og kjørte et stykke sydover til ekvator. Vi merket lite til at det er vinter på den sydlige halvkulen nå, men med litt godvilje kjente vi kanskje et ørlite kjølig drag i luften.

Må også runde av med er bilde som viser hvordan folket her nede er løsningsorienterte… Hva gjør du når du har kjøpt «fersk» fisk på markedet i 30 graders varme og ikke vil ha fiskelukt i bilen? Se siste bilde for svar!

Nå gjenstår bare en siste middag og litt pakking før vi flyr tilbake til Spania via Egypt. Ser ikke bort fra at det kan komme noen flere drypp fra Uganda etterhvert som vi får sortert inntrykkene.